Správa uživatelů
Předcházející
Další

Správa uživatelů

Postup 1. Přidání uživatele

  1. Otevřete Nastavení systému výběrem KMenu → Nastavení systému.

  2. Klikněte na ikonu Správce uživatelů.

  3. Klikněte na tlačítko Administrátorský režim.... Pokud jste dotázáni na heslo, napište své uživatelské heslo a stiskněte tlačítko OK.

  4. Klikněte na tlačítko Nový....

  5. V okně Uživatelský účet - Ovládací modul KDE vložte potřebné informace v sekcích Detaily a Heslo & Zabezpečení. Když jste hotovi, stiskněte tlačítko OK. Následující příklady jsou uvedeny pro vaše lepší pochopení.

    Příklad 1. Detaily o novém uživateli




    Příklad 2. Heslo & Zabezpečení nového uživatele




Postup 2. Odstranění uživatele

  1. Otevřete Nastavení systému výběrem KMenu → Nastavení systému.

  2. Klikněte na ikonu Správce uživatelů.

  3. Klikněte na tlačítko Administrátorský režim.... Pokud jste dotázáni na heslo, napište své uživatelské heslo a stiskněte tlačítko OK.

  4. Označte uživatele, kterého chcete vymazat.

  5. Klikněte na tlačítko Smazat....

  6. Když se zobrazí dialog Smazat uživatelský účet - Ovládací modul KDE, máte 2 možnosti:

    • Smazat domovský adresář (/home/uživatelské_jméno) - toto odstraní domovský adresář uživatele, takže se uvolní místo na pevném disku. Pokud jsou zde informace, které chcete zazálohovat, proveďte tak před vymazáním tohoto adresáře.

    • Smazat skupinu 'uživatelské_jméno' (1002) - toto odstraní skupinu, která byla vytvořena pro tohoto uživatele. Upozorňujeme, že vaše volby mohou vypadat odlišně.

Postup 3. Změna hesla uživatele

  1. Otevřete Nastavení systému výběrem KMenu → Nastavení systému.

  2. Klikněte na ikonu Správce uživatelů.

  3. Klikněte na tlačítko Administrátorský režim.... Pokud jste dotázáni na heslo, napište své uživatelské heslo a stiskněte tlačítko OK.

  4. Označte uživatele, u kterého chcete změnit heslo.

  5. Klikněte na tlačítko Změnit... button.

  6. Když se zobrazí dialog Uživatelský účet - Ovládací modul KDE, vyberte panel Heslo & Zabezpečení. Napište nové heslo a také můžete změnit bezpečnostní nastavení. Když jste hotovi, stiskněte tlačítko OK.

Předcházející
Další
Domů